Skärmavbild 2018-05-08 kl. 15.28.31

föreläsningar

Hur är det att leva med hiv i Sverige idag? Hur bemöts personer som lever med hiv i samhället?
Kunskapen är låg. Föreställningar från 80-talets aidshysteri hänger många gånger kvar och för den som lever med hiv leder detta till stigmatisering.

Posithiva Gruppen erbjuder föreläsningar om hiv till vårdstudenter och -personal, gymnasieskolor och andra som vill öka sin kunskap. Vi håller föreläsningar speciellt inriktade på hiv och åldrande och som vänder sig till personal inom omsorg och äldreförvaltning.
Våra erfarna föreläsare lever själva med hiv och delar med sig av sina personliga berättelser.

En föreläsning brukar vara cirka två timmar inklusive frågestund men kan anpassas efter behov och önskemål. Välkommen att kontakta oss för att boka in en föreläsning genom att fylla i formuläret nedan.
Vid frågor, ring vårt kansli på 08-720 19 60 eller maila info(at)posithivagruppen.se

Den föreläsning som Posithiva Gruppen hade för våra studenter vid sjuksköterskeprogrammet var mycket givande. På samma sätt har också tidigare föreläsningar upplevts. Studenter i senare terminer hänvisar ofta tillbaka till denna föreläsning när de diskuterar upplevelser av hälsa och sjukdom, vilket är ett viktigt inslag i utbildningen.
Den ansats, utgångspunkt, och den normmedvetenhet som föreläsaren har är mycket viktig för våra studenter, och detta är också ett viktig inslag i de aktuella kurserna.
Föreläsaren, Daniel Serguey Suarez är en mycket kunnig person, som också förmedlar kunskap på ett mycket generöst sätt. Det blir ett bra möte mellan vårdvetenskap, och människors behov av ett adekvat bemötande.

                                                   Malin Olsson,

biträdande professor, Luleå tekniska universitet

JAG VILL BOKA EN FÖRELÄSNING

  • Ange gärna när ni vill ha föreläsningen, ungefärligt antal deltagare samt eventuella andra önskemål kring upplägg och dylikt.

VÅRA FÖRELÄSARE

OLA STÅHLE

Ola har arbetat på Posithiva Gruppen sedan 2006 och är en erfaren föreläsare väl insatt i hivfrågor. Han har även arbetat på Sexperterna under flera år. Ola fick diagnosen aids 2002 men med mycket tur och bra mediciner så har han kunnat behandlats för det och är nu enbart hivpositiv.

ola.stahle(at)posithivagruppen.se

DANIEL SERGUEY SUAREZ

Daniel Serguey lever med hiv sedan tio år och har arbetat på Posithiva Gruppen sedan 2014. Han har breda kunskaper om hiv och är förutom föreläsare även verksamhetschef och projektledare för Posithiv Plattform. Daniel Serguey är ursprungligen från Kuba och är utbildad i socialt arbete. 

suarez(at)posithivagruppen.se