Skärmavbild 2018-05-08 kl. 15.28.31

Risk för centralisering av analcancervården

Idag plublicerades en debattartikel i Dagens Samhälle med anledning av SKLs förslag om
centraliserad behandling av analcancer. Posithiva Gruppen är en av de många organisationer och läkare som har ställt sig bakom debattartikeln. Tidigare har även ett brev skickats till berörda politiker. Förslaget innebär att man helt utesluter Stockholm som behandlande enhet för analcancer vilket riskerar att slå hårt mot personer som lever med hiv. Analcancer drabbar i större utsträckning män som har sex med män än andra grupper och hivpositiva löper än högre risk. 
PG har tidigare lagt fokus på denna fråga, bland annat genom en föreläsning med överläkare Anders Blaxhult. Vi ser med stor oro på det aktuella förslaget från SKL och kommer att fortsätta följa utvecklingen.
Debattartikeln finns att läsa på Dagens Samhälles hemsida
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln