Skärmavbild 2018-05-08 kl. 15.28.31

Rapport från vinterns aktiviteter

Delar av den fina buffé som serverades på nyårsafton. Foto: Hans Johansson Delar av den fina buffé som serverades på nyårsafton. Foto: Hans Johansson

Under 2015 års sista veckor anordnades ett antal aktiviteter, inte minst uppmärksammandet av World Aids Day.  Liksom tidigare år höll PG öppet på julafton med traditionsenligt julbord och på nyårsafton med en nyårsbuffé. Julstämning bjöds det dock på redan innan julafton när ett tiotal personer från PG den 5 december gick på Stockholms Gaykörs och Kvinnokören Sapphonias årliga julkonsert i S:t Görans kyrka. 
Tisdagen den 8 december höll Hans Nilsson en väldigt uppskattad föreläsning om PGs historia. Det blev en genomgång av de senaste 30 åren där bilder varvades med fakta och personliga minnen. 
Den 15 december var det så åter dags för ett kulturellt evenemang när ett flera av PGs medlemmar gick på Stockholms stadsteaters uppsättning av Cabaret.

Eventet på Stockholms Central på World Aids Day. Eventet på Stockholms Central på World Aids Day.

WAD
Den 1 december fanns PG på plats på Stockholms Centralstation för att dela ut information och uppmärksamma World Aids Day. Eventet på Centralen anordnades av WAD-gruppen som  är ett samarbete mellan Posithiva Gruppen, Lafa, Hiv-Sverige, RFSU Stockholm, Infektionsmottagning 2 på Karolinska Huddinge, Venhälsan och Nationellt Kunskaps- och resurscentrum för barn och unga med hiv. Det delades ut broschyrer, kondomer och annat material. På scenen höll Olle Waller i flera intressanta samtal med gäster och WAD-ambassadörer som artisten Rickard Söderberg och riksdagsledamoten Barbro Westerholm. Teaterelever från Södra Latins gymnasium framträdde med ett performance om myter kring hiv.
I PGs lokaler på Tjurbergsgatan hölls en presentation av livskvalitetsrapporten Att leva med hiv i Sverige där bland andra Anna-Mia Ekström, professor och projektledare för rapporten medverkade. Tidigare ordförande för PG och Hiv-Sverige, Hans Nilsson modererade presentationen och den efterföljande frågestunden.

Januari 2016 har passerat och på PG pågår nu föreberedelserna för årsmötet den 25 februari. Vi vill passa på att tacka för allt engagemang och arbete under 2015!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln