Skärmavbild 2018-05-08 kl. 15.28.31

Posithiva Gruppen 30 år

Under vecka 42 uppmärksammades att Posithiva Gruppen har funnits i 30 år. Under hela veckan höll medlemslokalen öppet och besökarna kunde där titta på bilder, tidningsurklipp och annat material från dessa 30 år.

På onsdagen den 14 oktober anordnades ett evenemang på Boulevardteatern där en rad artister men också personer med olika anknytning till PG deltog. Kvällen bjöd på såväl känslosamma tal, om PGs historia, nutid och framtid som fantastisk show.

Kjell Rindar, den första officiellt valda ordföranden, berättade i sitt tal om PGs tidiga år. Talade gjorde även Hans Nilsson, före detta ordförande för PG, Hiv-Sverige och Stödfonden, leg psykolog Lena Nilsson Schönesson, Peter Månehall från Hiv-Sverige och PGs nuvarande ordförande Thomas Winberg. Projektledare Serguey Suarez berättade tillsammans med deltagarna Inger och Cristian om årets kampanj Jag lever med smittfri hiv.

De härliga damerna i Wad-Girls glänste på scenen med sina nummer och Jan Johansen framförde en helt ny låt men lät oss även sjunga med i sin, som han själv skämtsamt sa, senaste hit Se på mig från 1995. Diamond Dogs bjöd på lysande parodier av kända schlagerdrottningar som Sarah Dawn Finer och Sanna Nielsen. Bland artisterna fanns också Timoteij och Evelina Olsén. Stockholms Gaykör framförde tillsammans med Erik Linder en fantastiskt vacker version av Over The Rainbow som final.

Det kändes väldigt roligt att så många ville delta, både artister, talare och inbjudna gäster, men framförallt att så många medlemmar kom och delade denna minnesvärda afton.


På fredagen den 16 oktober var det öppet hus med kaffe och spektakulär jubileumstårta i medlemslokalen. Vi fick ännu en gång ta del av fantastiska Wad-Girls som drog stor publik.
 
Ett stort tack till alla som kom och tack för en fin jubileumsvecka!


Glöm inte att följa PG i sociala medier. Under #posithivagruppen på Instagram finns fler bilder som togs under evenemanget på Boulevardteatern.                                                                                                                                                                                                

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln