Skärmavbild 2018-05-08 kl. 15.28.31

Sommarkryssen 2014

Årets sommarläger gick till sjöss! Posithiva Gruppens lägergrupp anordnade en uppskattad kryssning på Östersjön. Vi var tjugoåtta förväntansfulla killar som den 10 juli gick ombord på Birka Paradise som tog oss till vår första anhalt; Rönne på Bornholm. Efter frukost och innan vi hunnit angöra den vackra danska ön samlades hela gänget i konferenssalen och Serguey från styrelsen presenterade kunskapsunderlaget från Folkhälsomyndigheten om smittsamhet vid behandlad hivinfektion med efterföljande diskussion. De flesta av oss klev av båten och tillbringade dagen tillsammans på land i det strålande solskenet. Nästa dag kom vi till Köpenhamn och efter frukost följde en föreläsning med Hans Nilsson på temat Hiv och sex. Det märktes på diskussionen inom gruppen att det var ett angeläget ämne för många. Sista stopp på resan var vår egen hansastad Visby på Gotland. Dagen inleddes med Cristians instruktion och föreläsning om kost och träning. Ett välbehövligt tillfälle att få lära sig mer om hur man kan ta hand om sig själv och sin kropp och hantera olika träningsredskap. Det är många i vår målgrupp som av olika anledningar inte vågar ta sig till gymmet. Hela informationsinsatsen var upplagd i tre steg allt med fokus på vår hälsa. Alla tre föreläsningarna var mycket uppskattade och det kom fram flera förslag på nya aktiviteter om träning och om föreläsningar då informationen om det nya dokumentet inte tillfullo har nått målgruppen. Vi var överrens om att den här sortens gemensamhetsaktiviteter behövs och särskilt vid middagarna ombord fick vi tillfälle att verkligen lära känna och umgås med varandra.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln